Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 27 °C
Hafif Yağmurlu

2024 İNSAN HAKLARI PROJE ÇAĞRISI

11.01.2024
26
A+
A-
<strong>2024 İNSAN HAKLARI PROJE ÇAĞRISI</strong>

2024 İNSAN HAKLARI PROJE ÇAĞRISI

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, insan hakları ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine bağlılığı doğrultusunda her yıl sivil toplum projelerini desteklemektedir.
2024 İnsan Hakları proje çağrısı kapsamında, düşünce ve ifade özgürlüğü, kültür ve sanat hakkı ve ayrımcılıkla mücadele de dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni desteklemeyi amaçlayan projelere özen gösterilecektir.
Özellikle LGBT+ topluluğuna olan dayanışmamızı ifade ederken, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve aşağıdaki hedeflere özel öncelik verilecektir:
• Cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin sona erdirilmesi;
• Ekonomik güçlendirme, sosyal ve eğitim haklarına evrensel erişim;
• Bedensel özerklik, cinsel sağlık ve üreme sağlığı ve hakları;
• Kadınların siyasi ve kamusal hayata katılımının ve liderliğinin güçlendirilmesi;
• Marjinalleştirilmiş nüfusların güçlendirilmesi (mülteci kadınlar, yoksulluk ve engellilik).
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2024 yılında da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin mağdurlarıyla dayanışmaya özel önem verilecektir. Felaketin sosyal sonuçlarıyla ilgili konuları ele alan projeler değerlendirmeye alınacaktır.
Seçilen projelerin bu hedeflere ulaşmak için somut eylem önerileri olmasına, bu konularda kamu farkındalığı ve savunuculuğunu hedeflemesine, sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitesini geliştirecek veya toplumsal cinsiyet eşitliği stratejilerini yansıtmalarına önem verilecektir.
2024 İnsan Hakları proje çağrısı tutarı 50 000 Avrodur. Seçilen projeler, jürinin en geç Nisan 2024 sonuna kadar açıklanacak olan kararına bağlı olarak 5.000 ila 15.000 Avro arasında bir meblağ alacaktır.
Son başvuru tarihi: 1 Nisan 2024.
Başvurunuzu [email protected] adresine INSANHAKLARI2024_(STK’nın adı) konulu bir e-posta göndererek tamamlayabilirsiniz.
Uygunluk kriterleri:
• Projeler en geç 15 Mayıs 2024 tarihinde başlamalı ve 30 Kasım 2024 tarihine kadar tamamlanmalıdır.
• Talep edilen hibe 5.000 ila 15.000 Avro arasında olmalı ve toplam proje bütçesinin %80’ini aşmamalıdır.
• Operasyonel maliyetler (proje ile ilgili olmayan idari maliyetler, kira, ofis ekipmanı) toplam bütçenin %20’sini aşmamalıdır.
Sağlanması gereken belgeler:
• Bütçeli proje teklifi
• Yasal temsilci(ler) tarafından imzalanmış, projenin sunulma nedenlerini ve talep edilen miktarı belirten başvuru mektubu.
• Kuruluşun ana sözleşmesi (tüzük).
Detaylı bilgi ve belgeler için : https://www.ifturquie.org/haber/appel-a-projets-droits-de-lhomme-2024/

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.