Dolar 32,5687
Euro 34,9734
Altın 2.424,93
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28 °C
Az Bulutlu

Cem Vakfı’nda ‘ Ali Rıza Kaçan ‘ sinerjisi

11.01.2022
214
A+
A-
Cem Vakfı’nda ‘ Ali Rıza Kaçan ‘ sinerjisi

CEM Vakfı Şubeler Toplantısı yapıldı

 

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Ali Rıza Kaçan; Türkiye’nin, alevileri temsiliyette en büyük kurumu olan CEM Vakfı’nda yeniden göreve başladığı ve bu göreve layık görüldüğü için, Prof. Dr. İzzettin Doğan ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerini sundu. Kaçan şöyle devam etti: “ öncelikle uzun zaman sonra yapılan şubeler toplantısına katılan tüm Şube Başkanları ve Dedelere teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanım ve Dedemiz Prof. Dr. İzzettin Doğan ile birlikte tekrar yol yürüyeceğim için çok heyecanlıyım. Bu görevi daha öncede yapmıştım. Sayın Genel Başkanım tekrar bizi bu göreve çağırınca bütün işlerimi bırakarak vazife beklemez diyerek buraya geldim. Nefesim yettiği müddetçe bu hizmette var olacağım. Bana duyulan güvenin ne anlama geldiğini biliyorum.”

Ali Rıza Kaçan’ın Sivas’ta yaptığı büyük hizmetler hala konuşulmakta. Birleştirici kişiliği ile genel merkezde bir cazibe oluşturacağı beklenmekte.

Kaçan’ın yorulan ve başarısız kadroları değiştirerek genel merkezdeki olumlu rüzgârı taşra teşkilatlarına ulaştıracağı beklenmekte.

 

Bu toplantıya Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Baki Doğan’da katıldı.

 

Divan Kurulu’nun gündem ile ilgili açıklaması sonrası konuşma yapan Yöneticilerden Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun ve Şubelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Sezgin, Şubelerin ve Dedelerin sorunları, Vakıf çalışmaları, projeleri, ileriki süreçte neler yapılabileceği üzerine konuşmalar yaptılar.

Şube Başkanları ve Dedeler konuşmalarında sorunlar, faaliyetler ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Son olarak konuşma yapan CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, uzun zorlu bir süreçten geçtiğimizi ve bu pandemi sürecinde katılım gösteren tüm Şube Başkanları ve Dedelere teşekkür etti. Alevilerin haklarını ve eşit yurttaşlık taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın Alevi toplumu arasında büyük bir kabulü olduğu gözlenmekte. Sayın Doğan’ın yıllardır verdiği mücadele ve AİHM deki başarısı örtülemeyecek büyük bir başarı olarak değerlendirilmektedir.

Halk Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın bir kültürü yaşatmak ve güçlendirmek için verdiği büyük mücadeleyi hafızasına kazımış görünmektedir.

Konuşma sonrasında Şube Başkanları ve Dedeler olmak üzere iki oturumlu toplantı yapıldı.

Şubeler toplantısında;

Şubelerin sorunları, yapılacak etkinlikler, genel merkez ile bağlantı ve gündem üzerine görüşmeler yapıldı.

Dedeler toplantısında;

Yol ve Erkanda yapılan uygulamalar. Dedelerin yaşadığı sorunlar, cemevlerinde yürütülen erkanların uygulamaları hakkında görüşmeler yapıldı. Tüm Şube Başkanlarımıza ve Dedelerimize faaliyetler, sorunlar, yapılacak çalışmalar, etkinlikler ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı ve katılımları dolayısı ile teşekkür edildi.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.